25 iunie 2015

Postul Intermitent / Intermittent Fasting
Ce este Postul Intermitent?

 Termenul de Post Intermitent este folosit pentru diverse "diete" in care variaza perioada de post (in care consumam foarte putine calorii sau chiar deloc) cu perioada in care mancam normal. Postul intermitent este o forma de restrictie a caloriilor..
 Exista multe variante de post intermitent.unele permit in perioada de post anumite bauturi cu foarte putine calorii (cum ar fi cafeaua, ceaiurile neindulcite, sau bauturi racoritoare fara zahar) altele pemit chiar consumul de fructe sau legume in cantitati mici, iar in unele variante se permite un consum de calorii mai mic de 25% din necesarul caloric zilnic.Aceste diete sub diferite forme variaza de la o singura masa pe zi, pana la o restrictie calorica 2 zile pe saptamana, unele sunt mult mai drastice decat altele.  Nu toate sunt la fel de eficiente sau sanatoase. Printe cele mai populare se numara: Warrior Diet, Eat Stop EatThe Fast-5 Diet, 5:2 Fast Diet, si LeanGains;De ce Postul Intermitent?

Apar din ce in ce mai multe studii care demonstreaza efectele benefice ale postului intermitent. Printre aceste beneficii se numara: Capacitatea corpului de a se apara de radicalii liberi, risc scazut de boli cardiovasculare, si de cancer, exista chiar dovezi ca postul ne-ar putea prelungii viata. Si datorita restrictiei calorice si a efectului care il are asupra metabolismului 
Postul Intermitent ne ajuta sa slabim!
Sursa:http://www.iflscience.com/health-and-medicine/intermittent-fasting-could-be-beneficial-health

5:2 Fast Diet - Printre cele mai populare pe internet:
Autorii dietei 5:2 ne propun sa mancam normal 5 zile pe saptamana apoi 2 zile (la alegere, non consecutive) sa mancam mai putin de un sfert din cantitatea de calorii pe care le consumam deobicei. Asta inseamna ca in zilele de post trebuie sa consumam aproximatix 500 de calorii in cazul femeilor, si 600 de calorii in cazul barbatilor. Pentru a putea sa consumam asa putine  calorii fara sa rabdam de foame trebuie sa consumam doar alimente satioase, de exemplu alimente bogate in proteine (carne, lapte, oua).
Sursa: http://thefastdiet.co.uk/

Lean Gains - Dupa parerea mea este cea mai eficenta si usor de urmat:
Aceasta dieta propune sa avem o perioada de 16 ore pe zi in care sa nu mancam nimic (ceaiurile si cafeaua sunt permise neindulcite), urmata de o perioada de 8 ore in care sa avem 2 sau 3 mese. Este recomandat ca aceasta perioada de 8 ore sa inceapa candva dupa pranz si sa se termine cu cateva ore inainte de culcare (de exemplu intre 13:00 si 21:00)dar poate sa varieze in fuctie de programul de trezit si de antrenament al fiecaruia. De ce sa mancam dupa amiaza si nu dimineata? Va spun din propria experienta ca este mai usor sa stai nemancat cateva ore dupa ce te-ai trezit decat sa nu mai mananci nimic dupa pranz, caz in care o sa ti se faca foame pana te culci. In plus pentru majoritatea oamenilor e mai convenabil sa manance seara cand probabil iau cina cu familia, sau ies in oras. De asemenea majoritatea oamenilor se antreneaza seara dupa servici si astfel e mai convenabil sa poti consuma o masa inainte de antrenament si una dupa. Pentru cei care se antreneaza dimineata pe stomacul gol este recomandatat un supliment de aminoacizi BCAA imediat inainte de antrenament pentru a nu pierde din masa musculara
Sursa: http://www.leangains.com/2010/04/leangains-guide.html Postul intermitent nu este o dieta minune si nu iti promite nimeni ca o sa slabesti 7 kg intr-o saptamana :)
Postul intermitent este o forma de restrictie a caloriilor si un mod de viata. Acesta are efecte benefice asupra sanatatii noastre si ne ajuta sa slabim doar in masura in care consumam mancare sanatosa (fara a face exces de mancaruri procesate si zaharuri) si nu consumam mult mai multe calorii decat trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu